Overslaan en naar de inhoud gaan

Amerikaanse belegger koopt Campus Diemen-Zuid

Image

De Amerikaanse belegger Greystar heeft Campus Diemen-Zuid aangekocht. Volgens marktexperts betaalt de Amerikaanse woningbelegger circa 140 miljoen euro voor het complex. Het gaat om vijf voormalige kantoorgebouwen die sinds eind vorig jaar zijn getransformeerd tot een kleine duizend zelfstandige studentenwoningen van gemiddeld 27 m2 en bijna vijfduizend m2 commerciële ruimte. Alle appartementen zijn in gebruik. Voor de woningen in het complex bestaat een wachtlijst van driehonderd studenten. De aankoop is de grootste investering in studentenhuisvesting door een buitenlandse investeerder.
Campus Diemen-Zuid is een gezamenlijk project van Snippe Projecten, bouwbedrijf Van Wijnen en investeerder Marcel Boekhoorn. Zij investeerden in aankoop van de gebouwen en de verbouwing circa 85 miljoen euro. "De aankoop van Campus Diemen-Zuid met zijn goede faciliteiten en uitstekende ligging sluit goed aan bij de wens van Greystar om de activiteiten op het Europese vasteland verder uit te breiden", zo verklaart managing-director Steven Zeeman.
Beleggers tonen al langer belangstelling voor studentenhuisvesting. Pensioenfonds ABP kondigde afgelopen week aan 100 miljoen te investeren in The Student Hotel.