Amstelveen krijgt groen licht voor bouw zorgappartementen in Westwijk

14.07.2021
Image

De Raad van State heeft alle bezwaren van bewoners uit Westwijk tegen de bouw van twee wooncomplexen met 113 zorgappartementen langs de Jasmijnlaan ongegrond verklaard. Amstelveen kan nu groen licht geven voor de bouw. Het gaat om koop- en huurappartementen voor mensen in de doelgroep 55+ die zorg nodig hebben. Het plan bevat ook 88 ondergrondse parkeerplaatsen en 47 openbare parkeerplaatsen.

Wethouder Floor Gordon (ruimtelijk ordening) is opgelucht. De woningen zijn volgens haar hoognodig. "Tegelijkertijd houden we oog voor zorgen van omwonenden. We hebben aanpassingen gedaan in het aantal bouwlagen, parkeerplaatsen toegevoegd en een oplossing gevonden voor de ontsluiting van de Scheg-Oost. Fijn dat we de bevestiging krijgen dat we de procedure volgens de regels hebben gevolgd en daarover ook goed hebben gecommuniceerd.”

De ontwikkeling van zorgwoningen was al voorzien in een bestemmingsplan uit 2014. Wel heeft het college daarna de bestemming gewijzigd van ‘Maatschappelijk’ naar ‘Wonen-Woonzorg’. Omwonenden vonden dat de procedure rond het wijzigingsplan niet goed is verlopen en vreesden onder meer voor een tekort aan parkeerplaatsen en verkeershinder. Nu de gemeente in het gelijk is gesteld, kan de ontwikkelaar een omgevingsvergunning aanvragen.