Amvest bouwt nog eens 233 woningen op Cruquius Amsterdam-Oost

05.06.18
Amvest bouwt nog eens 233 woningen op Cruquius Amsterdam-Oost

Ontwikkelaar-belegger Amvest bouwt nog eens 233 woningen en circa 2.200 m2 commerciële voorzieningen op het voormalige bedrijventerrein Cruquius in Amsterdam. Het betreft een gedifferentieerd woonprogramma met zowel koop als huur. Het aanbod huurwoningen is divers met zowel sociale als vrijesectorwoningen, waaronder middenhuur.

Op de locatie van een voormalige Sigma-fabriek worden drie karakteristieke gebouwen, waaronder een gemeentelijk monument, gerenoveerd en het monument wordt met twee verdiepingen verhoogd. Het gevelbeeld van de monumentale verffabriek wordt weer in ere hersteld. Daarnaast komen er nieuwbouwwoningen. Het gaat om 9 eengezinswoningen en 68 appartementen. In de oude verffabriek komt tevens circa 1.800 m2 bedrijfsruimte voor creatieve bedrijvigheid. Naar verwachting wordt rond de zomer gestart met de sloop, zodat bouwbedrijf Koopmans in het derde kwartaal van 2018 kan beginnen met de nieuwbouw. Begin 2019 volgt de transformatie van de bestaande gebouwen. Het ontwerp is van IAA Architecten.

In de Binnenbocht realiseert Koopmans in opdracht van Amvest drie gebouwen: een licht, modern ‘terrassengebouw’, een karakteristieke loods en een stoer appartementengebouw van baksteen en houten elementen. Op de plek van de voormalige Remepa-loods komen 8 loftwoningen inclusief hobby/werkruimte en inpandige parkeerruimte. De Loods krijgt dezelfde uitstraling als de gesloopte loods uit 1960. Het terrassengebouw De Bocht bevat 11 stadswoningen, 113 appartementen en circa 650 m2 commerciële voorzieningen. Onder de centrale binnenhof komt een drielaagse inpandige parkeergarage. In het bakstenen gebouw komen 24 woningen voor woningdelers. Deze woningen hebben twee slaapkamers en twee badkamers en zijn bestemd voor jonge mensen die een woning delen en gezamenlijk de huur betalen. Koopmans start na de bouwvak met de realisatie van dit deelplan. Het ontwerp is van LEVS Architecten. Alle huurwoningen worden opgenomen in de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund.

Cruquius is het laatste onontgonnen eiland in het Oostelijk havengebied van Amsterdam. Amvest, die de grootste eigenaar is in het Cruquiusgebied, herontwikkelt het verouderde bedrijventerrein tot een levendig multifunctioneel stedelijk gebied aan het water met veel groen. Amvest is zowel verantwoordelijk voor de planvoorbereiding, het planologisch proces als de uitvoering ervan. In totaal komen er circa 2.000 woningen, horeca, winkels en bedrijfsruimten. Amvest realiseert circa 1.500 woningen en een groot deel van de voorzieningen in het gebied.

Meer info: www.cruquius.nl

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS