Amvest, Hurks en de Alliantie bouwen in Amsterdam-Noord

26.02.15
Amvest, Hurks en de Alliantie bouwen in Amsterdam-Noord
update 2 maart 15.50 uur

Amvest, Hurks en de Alliantie hebben overeenstemming bereikt over de onderlinge samenwerking, de aankoop en de ontwikkeling en realisatie van locatie Kop Grasweg in Amsterdam-Noord. In totaal omvat het plan de bouw van circa 350 koop- en huurappartementen en circa 3.800 m2 commerciële ruimten. De locatie, die deel uitmaakt van het gebied De Buiksloterham, ligt direct aan het IJ. De ligging maakt het gebied volgens de drie samenwerkingspartners aantrekkelijk door het uitzicht over het IJ, de nabijheid van de historische binnenstad en het Centraal Station van Amsterdam.

De koopappartementen worden ontwikkeld door Amvest en Hurks gezamenlijk. De sociale huurappartementen worden ontwikkeld door de Alliantie, die deze toevoegt aan haar portefeuille. De vrije sector huurappartementen worden ontwikkeld en in portefeuille genomen door Amvest en de Alliantie. "Wij laten laat de ontwikkeling van vrije sector huurwoningen daar waar mogelijk aan de markt over. Het is belangrijk dat er ook huurwoningen beschikbaar zijn voor huurders die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, maar voor wie de duurdere vrije sectorhuurwoning buiten bereik ligt. De mogelijkheden worden per locatie verkend. In het geval van de Grasweg in Amsterdam-Noord neemt de Alliantie de huurwoningen in het segment direct aanpalend aan de sociale huur voor haar rekening," zo zegt Jan van Barneveld, directeur Ontwikkeling van de Alliantie.

De samenwerking tussen een ontwikkelende belegger, een ontwikkelende bouwer en een woningcorporatie is volgens de drie partijen een goede basis om een kwalitatief hoogstaand, gemengd en duurzaam woonmilieu te realiseren op deze prachtige plek. Samen met Studioninedots is een dynamisch masterplan ontwikkeld waardoor een levendig stuk stad ontstaat. Het gehele programma zal worden gerealiseerd door Hurks bouw. Start bouw is gepland in 2e kwartaal 2016. De ontwikkeling van deze locatie past binnen de strategie en ambities van de drie partijen en de gemeente Amsterdam om te investeren in kansrijke woongebieden in de stad. Samen met de ontwikkeling van de naastliggende voormalige Air Products locatie ontstaat een woongebied met circa 1.000 nieuwbouwwoningen.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS