Overslaan en naar de inhoud gaan

Amvest koopt 358 woningen in Holland Park Diemen

Image

Wederom neemt een belegger flinke aantallen huurwoningen af in Holland Park in Diemen. Amvest Investment Management koopt voor twee van haar klanten 358 appartementen met berging, 217 overdekte parkeerplaatsen, een fietsenstalling en 54 m2 galerieruimte in project Holland Park in Diemen Zuid. Het is de derde fase van de ontwikkeling van Holland Park, de transformatie van het voormalige kantoorgebied Bergwijkpark. Eerder nam Bouwfonds IM ook al 226 appartementen af. Holland Park is een ontwikkeling van Snippe Projecten.

De 358 vrije sector huurappartementen bevinden zich in vier appartementengebouwen. De bouw van twee woongebouwen is kortgeleden begonnen. Toren 3 is een ontwerp van Cruz y Ortiz Arquitectos, heeft in totaal vijftien lagen met in totaal 37 woningen. Op de begane grond komt een passage en een galerie. Blok 6 is ontworpen door bureau PPHP van Sjoerd Soeters en bestaat uit twee delen van negen woonlagen die samen een carré vormen met 164 woningen. Onder de gemeenschappelijke binnentuin bevinden zich de bergingen en parkeerplaatsen.
De bouw van Toren 4 en Blok 7 beginnen later dit jaar. Toren 4 heeft 15 lagen waarvan 14 woonlagen met 39 woningen. Op de begane grond bevinden zich de bergingen. Het ontwerp is van MOPET. Blok 7, eveneens een ontwerp van PPHP, bevat 118 woningen en bestaat uit twee delen van zes en zeven woonlagen die samen een U vormen. Onder de gemeenschappelijke binnentuin bevinden zich de bergingen en parkeerplaatsen. De bouw van de vier appartementengebouwen is in handen van UBA Bouw uit Uithoorn.