Overslaan en naar de inhoud gaan

Amvest neemt ontwikkeling Overhoeks over van ING RE

Amvest heeft de positie van ING RE voor de ontwikkeling van 1200 tot 1500 huur- en koopwoningen in fase 3 van de wijk Overhoeks in Amsterdam-Noord overgenomen. Deze bouwfase wordt ontwikkeld door ontwikkelcombinatie Overhoeks (OCO), een gezamenlijke onderneming van Amvest en Ymere. Naar verwachting kan begin 2016 gestart worden met de bouw van de eerste woningen.

De ontwikkeling van Overhoeks past binnen de strategie en ambities van Amvest om aantrekkelijke en duurzame woningen en woongebieden te ontwikkelen en via haar woningbeleggingsfondsen te investeren in kansrijke woongebieden in de Randstad. “Als gebiedsontwikkelaar en fondsmanager zijn wij graag in een vroeg stadium betrokken zodat wij optimale woonkwaliteit kunnen waarborgen," ze zegt Heleen Aarts, directeur Gebiedsontwikkeling van Amvest. "Overhoeks is een uitgelezen kans om dit nu ook in Amsterdam-Noord te doen. Samen met en aantal eerdere acquisities versterken wij hiermee onze positie in Amsterdam. Wij kijken uit naar de samenwerking met de gemeente en woningcorporatie Ymere.”

De transactie past in de strategie van ING RE om haar directe vastgoedbelangen te desinvesteren. ING RE is verheugd met het feit dat een partij als Amvest de positie integraal heeft overgenomen, waardoor de continuïteit van Overhoeks is gewaarborgd. En voor ING RE betekent deze overdracht dat het in 2010 gestarte verkoopbeleid bijna is afgerond.
Ymere heeft met een aandeel van dertig procent een minderheidspositie in de ontwikkelcombinatie Overhoeks. Volgens Viviane Regout, directeur Investeren en ontwikkelen van Ymere, is het naast het toevoegen van sociale woningbouw, vooral belangrijk een goede verbinding te realiseren met de naast gelegen Van der Pekbuurt.