Amvest: volgende vier woontorens met 337 woningen in Almere Duin

06.04.18
Amvest: volgende vier woontorens met 337 woningen in Almere Duin

Ontwikkelaar-belegger Amvest heeft het startsein gegeven voor de bouw van de volgende vier woontorens in Kop Zuid van project Duin in Almere. Het gaat in totaal om 337 woningen,waarvan 142 koop-, 107 vrije sector huur- en 88 sociale huurwoningen. De vrije sector huurappartementen worden opgenomen in de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund. De sociale huurwoningen komen in bezit van woningcorporatie de Alliantie, waarmee hun aandeel in Duin uitkomt op 164 woningen. Tevens worden circa 7.000 m2 commerciële voorzieningen en een parkeergarage met circa 876 plaatsen gerealiseerd. Naar verwachting worden in de zomer van 2020 de eerste appartementen opgeleverd. Medio 2021 kunnen de laatste bewoners hun verhuisdozen uitpakken.

De verkoop van 84 appartementen in woontoren San Francisco begint komende zaterdag. De drie- en vierkamer-appartementen, variërend van 98 tot 164 vierkante meter, hebben ruime balkons en terrassen. De woontoren staat pal aan het strand en heeft vrij uitzicht. De vorm van het gebouw maakt dat de buitenruimtes op het zuiden, zuidwesten of westen gesitueerd zijn. De verkoop van de 58 appartementen in gebouw Valencia zal in een later stadium plaatsvinden.

Duin is een circa honderd hectare grote gebiedsontwikkeling in de kustzone van Almere Poort. Amvest won met plan Duin een door de gemeente uitgeschreven besloten prijsvraag onder beleggers. In een nieuw duinlandschap realiseert Amvest voor eigen rekening en risico circa 3.000 woningen, horeca, hotels, winkels, zorgvoorzieningen, onderwijs, kantoren, wellness en leisure.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS