ASVA Studentenunie heropent Meldpunt Onveilig Wonen

25.02.2019
Image

De ASVA Studentenunie heeft het Meldpunt Onveilig Wonen opnieuw geopend. Hier kunnen studenten meldingen indienen over onveilige situaties op en rond studentencampussen. Na recente incidenten op de Spinozacampus in Zuidoost wil ASVA in kaart brengen hoe groot het probleem is en op welke andere plekken in de stad dergelijke problemen zich ook voordoen. “Elke student in Amsterdam moet veilig zijn in haar woning, en wij krijgen steeds meer signalen dat dit momenteel niet het geval is”, aldus ASVA-voorzitter Alba van Vliet.

Op en rond de Spinozacampus zijn de laatste maanden verschillende mensen aangevallen of van hun fiets getrokken, ook zijn er geregeld inbraken op de campus. Ook op andere locaties in de stad voelen studenten zich onveilig in hun woning. “Er hebben inmiddels een aantal ernstige incidenten plaatsgevonden, maar woningcorporaties, gemeente en politie blijven allemaal naar elkaar wijzen en komen niet met echte oplossingen", aldus Van Vliet.

Het Meldpunt Onveilig Wonen werd voor het eerst geopend in 2016. Toen kwamen binnen korte tijd 52 meldingen binnen. Naar aanleiding daarvan werd op sommige locaties cameratoezicht ingevoerd en de straatverlichting verbeterd. Studenten kunnen meldingen insturen op www.meldpuntonveiligwonen.nl.