Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijvencentrum Garage Notweg heropend

Image

Het bedrijfsverzamelgebouw Garage Notweg is officieel heropend. Achmed Baâdoud, stadsdeelvoorzitter van Nieuw-West, en Eelco Damen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Cordaan verrichtten de openingshandeling. Ymere kocht de voormalige Renaultgarage aan de Notweg ooit aan om die te vervangen door woningbouw. In de tussentijd werd het gebouw beschikbaar gesteld voor startende ondernemers in het gebied.

Nadat de vernieuwingsplannen in de buurt op de lange baan werden geschoven, besloot Ymere tot een grondige opknapbeurt van het bedrijfsverzamelgebouw annex broedplaats. Met Garage Notweg wil Ymere een bijdrage leveren aan sociaaleconomische wijkontwikkeling. Daarnaast is Ymere nauw betrokken bij ‘Nieuw-West Werkt!’, een samenwerking tussen Ymere, stadsdeel Nieuw-West, diverse partners en het bedrijfsleven.

Tot de huurders behoren bedrijven uit de creatieve industrie en het domein van stage, opleiding en arbeidstoeleiding: Beeldenwerk, Bound by Craft, Creapalet, DineDine Design, Filenetwerken, De Kandidatenmarkt, Mexit, Natura Ingenium, Samenbinding en WW&W.

Moustapha Baba, voorzitter van de ondernemersvereniging Garage Notweg: “Wij creëren in samenwerking met bedrijven kansen voor mensen om vanuit hun eigen kracht en talenten een actieve bijdrage te leveren aan de maatschappij en een start te maken naar opleiding, werk of ondernemerschap.’

De huidige huurders betalen zo'n 60 euro/m2. Er zijn nog drie ruimtes vrij. Er loopt een aanvraag voor een horecavergunning, waardoor in het pand ook een publieke 'bedrijfskantine' kan worden gevestigd. Baâdoud liet doorschemeren dat het stadsdeel daar positief tegenover staat, mits de voorziening ook door ouderen in de buurt kan worden gebruikt.

Kijk voor meer informatie op www.garagenotweg.nl