Bewoners stemmen in met renovatie Aquarius in Amstelveen

13.10.2020
Image

Ruim tachtig procent van de bewoners van Aquarius steunt de voorgenomen renovatie en uitbreiding van hun woningcomplex aan de Watercirkel in Amstelveen. Eigen Haard verwacht volgend jaar aan de werkzaamheden te kunnen beginnen.

Het woningcomplex wordt helemaal opgeknapt. Gevelisolatie, een nieuwe verwarmingsinstallatie en zonnepanelen maken het gebouw duurzaam en zorgen voor lage stookkosten. Ook worden de keukens en badkamers vernieuwd. Om het gebouw veiliger te maken heeft de corporatie gekozen voor uitbreiding van het aantal entrees. Tenslotte komt er een verdieping op het gebouw waardoor ruimte ontstaat voor de toevoeging van veertig woningen. Het oude Aquarius telt 148 woningen.

Bert Halm, bestuursvoorzitter van Eigen Haard, spreekt van een mijlpaal. “De technische mankementen aan de woningen hebben de afgelopen jaren voor veel onrust gezorgd bij bewoners. Nu weten we zeker dat we de renovatie kunnen uitvoeren.” Sinds juli vorig jaar zijn al ruim 90 van de 148 huishoudens verhuisd. Van de overgebleven huishoudens willen zo’n 25 ook naar een andere woning. Daarna zoekt Eigen Haard tijdelijke woningen voor de 30 huishoudens die na de renovatie in 2023 terugkeren naar Aquarius.