Bij Amsterdam Marina komt groot complex met twee woontorens

01.06.15
Bij Amsterdam Marina komt groot complex met twee woontorens

Op het westelijke deel van het NDSM-terrein in Amsterdam Noord, vlakbij Amsterdam Marina, komt een grootstedelijk en multifunctioneel complex met twee torens van 60 meter hoog. Een ontwikkelcombinatie met COD, Borghese Real Estate en VerweijMungra hebben het ontwikkelrecht verworven. Het complex gaat bestaan uit ongeveer 450 woningen, 400 studentenwoningen, een hotel, een gezamenlijke levendige binnentuin en een parkeergarage. In totaal gaat het om zo'n 70.000 m2.
In de eerste fase worden de studentenwoningen gebouwd, een parkeergarage met daarop de gezamenlijke binnentuin en 250 woningen in verschillende segmenten waarvan het merendeel voor starters. Fase 2 betreft 200 woningen in verschillende segmenten en een hotel met ongeveer 240 kamers. De start bouw van fase 1 is voorzien in oktober 2015.
Bouwinvest is de beoogd belegger voor de 450 (starters)huurwoningen en bijbehorende parkeergarage. De studentenwoningen zullen door Student Experience (brandnaam van VerweijMungra) geëxploiteerd worden. Deze organisatie heeft reeds twee andere locaties in Amsterdam (Ravel Residence en AmstelHome). Voor het hotel lopen nog gesprekken met hotelexploitanten.
Het ontwerp van het complex is van Oever Zaaijer, het architectenbureau wat ook Ravel Residence en AmstelHome ontwierp.

Het ontwerp is nog niet definitief. COD en Bouwinvest roepen toekomstige bewoners in dit gebied ideeën aan te dragen en wensen op te geven. Dat kan via de website www.nautique-living.nl

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS