Bouw drijvende woonwijk Schoonschip start in februari

15.11.17
Toekomstige locatie van SchoonSchip in het Johan van Hasseltkanaal
Bouw drijvende woonwijk Schoonschip start in februari
In februari start coöperatie Schoonschip met de aanleg van een gemeenschappelijke steiger en nutsvoorzieningen voor een drijvende woonwijk  in het Johan van Hasseltkanaal in Noord. Omgevingsvergunningen zijn inmiddels afgegeven en niets staat de komst van dit drijvende ecologische dorp in de weg. 
 
Oorspronkelijk zou de aanleg van de steiger al in mei starten maar volgens coöperatievoorzitter Yvonne van Sark moesten er nog te veel zaken uitgezocht worden. “De regels voor waterwoningen wijken al af van die op de wal. Maar wat wij gaan doen – een drijvende en zelfvoorzienende wijk aanleggen – is uniek. We willen bijvoorbeeld een VVE oprichten maar splitsingsrecht van appartementen is – nog niet – van toepassing op woonboten. Dat soort zaken uitzoeken kost veel tijd. We zijn wat alles betreft echte pioniers.”
Van Sark verwacht dat de aanleg van de steiger en de overige infrastructuur in oktober volgend jaar is afgerond. “In die tussenliggende periode kunnen de toekomstige bewoners aan hun eigen woningen gaan bouwen. In totaal gaat het om dertig bakken waarvan op sommige bakken twee woningen komen te staan, vergelijkbaar met een twee onder een kap woning. De leden van de coöperatie kunnen nu hun financiering gaan regelen en hun onderkomen gaan bouwen. Na oktober worden de waterwoningen gefaseerd op hun plek gelegd.”
De wijk gaat ruimte bieden aan 46 huishoudens. Schoonschip is mede-ondertekenaar van het manifest ‘Buiksloterham circulair’.
 
meer info: schoonschip

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS