Bouw van complex met 361 appartementen en twee hotels bij metrostation Noord kan beginnen

21.01.2019
Image
AM en Blauwhoed, verenigd in de ontwikkelcombinatie CZAN, hebben hun programmering rond voor de bebouwing van de kavel 1N2 ten westen van het metrostation Noord. Op het terrein komt een hoogstedelijk complex met 184 huurappartementen, één commerciële ruimte, 177 studentenappartementen en twee viersterren hotels met in totaal 304 kamers en 140 parkeerplaatsen. De bebouwing bestaat uit een onderbouw van negen etages en daarnaast twee torens; één van dertien etages en één van 23 etages. De bouwstart is gepland aan het eind van het eerste kwartaal.
De 177 studentenappartementen komen in de toren van dertien etages. Ze zijn bestemd voor De Key. Altera Vastgoed wordt eigenaar van de 184 huurappartementen, de commerciële ruimte en 106 parkeerplaatsen. De appartementen variëren van één- tot vierkamerappartementen, met een oppervlak uiteenlopend van 43 tot 123m².  Het ontwerp is gemaakt door Klunder Architecten; de realisatie is in handen van Heddes Bouw & Ontwikkeling. Hotel Noord Holding wordt eigenaar van beide hotels.
 
Een jaar geleden meldde de gemeente Amsterdam dat de projecten in het stationsgebied stagneerden vanwege oplopende bouwkosten. De ontwikkelaars kregen hun aanvankelijke plannen niet meer rond gerekend. Kennelijk is een uitweg gevonden. Bovendien dreigen forse boetes als de deadline voor de bouwstart wordt overschreden.
 
Stationsgebied Amsterdam Noord. Een overzicht van alle bouwplannen in het gebied vind je HIER
 
Meer informatie over de huurwoningen is te vinden op: Huren in Gare du Nord