Bouw van de Titaan in Kolenkitbuurt gestart

31.10.13
start bouw De Titaan, foto Sander Baks
Bouw van de Titaan in Kolenkitbuurt gestart

Op 30 oktober 2013 is de eerste paal geslagen van de Titaan, vlakbij metrostation De Vlugtlaan in Amsterdam. De bouw is een volgende stap in de vernieuwing van de Kolenkitbuurt. Het startsein werd gegeven door portefeuillehouder Godfried Lambriex van stadsdeel West en bestuurder Jan van den Berg Jeths van Eigen Haard.

Eigen Haard vernieuwt de komende jaren alle woningen in het middengebied van de Kolenkitbuurt. In totaal gaat het om ongeveer 500 woningen; appartementen en eengezinswoningen. Daarnaast zorgt Eigen Haard voor nieuwbouw van een school en commercieel en maatschappelijk vastgoed. Bijzonder is dat de woningcorporatie ook de openbare ruimte in de wijk vernieuwt. Veel bewoners uit de buurt van wie de woningen op termijn worden gesloopt, kunnen verhuizen naar de nieuwbouw. Hiermee wordt voorkomen dat zij tweemaal moeten verhuizen.

De Titaan bevat 57 sociale huurwoningen en 56 vrije sector huurwoningen met parkeerplaatsen De oplevering staat gepland rond de jaarwisseling 2014-2015. Eerder bouwde Eigen Haard al de New Kit in de Kolenkitbuurt, het appartementencomplex met de opvallend witte scheefstaande toren.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS