Bouwinvest verwerft woningen in 'Landgoed Wickevoort'

18.01.17
Bouwinvest verwerft woningen in 'Landgoed Wickevoort'

Bouwinvest stapt in de gebiedsontwikkeling Landgoed Wickevoort. De pensioenbelegger neemt honderd nog te bouwen vrijesectorhuurwoningen af van gebiedsontwikkelaar AM. Het nieuwe woongebied Landgoed Wickevoort ligt tussen Haarlem, Heemstede en Hoofddorp in, bij het dijkdorp Cruquius. Volgens planning wordt eind 2017 gestart met de bouw. De verwachte oplevering is begin 2019.

AM en Eigen Haard ontwikkelen in Landgoed Wickevoort koop- en huurwoningen, omgeven door groen en veel ruimte. Er komen rijwoningen twee-onder-een-kappers, vrijstaande huizen en appartementen. Er komen vooral koopwoningen, maar naast de vrijesectorhuur zijn er ook enkele honderden sociale huurwoningen voorzien. In de plannen wordt gesproken over 600 tot 1000 woningen in totaal.
Betrokken is ook de Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN). De voorzieningen van de zorglocatie van SEIN - de Cruquiushoeve - zoals manege, zwembad, sporthal, theehuis en kinderboerderij, worden ook toegankelijk voor de bewoners van het gebied. De stadsboerderij is al in bedrijf.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS