Change= realiseert eerste jongerencomplex

08.10.2014
Image

Change= verwacht begin volgend jaar te kunnen beginnen aan de bouw van een eerste nieuwbouwcomplex met ruim vijfhonderd kleine sociale huurappartementen speciaal voor jongeren. Zo heeft algemeen-directeur Ralph Mamadeus bevestigd. Het eerste complex wordt gebouwd aan het August Allebeplein in stadsdeel Nieuw-West. Een tweede complex in Amsterdam-Zuidoost staat in de steigers.
Change= biedt zelfstandige woningen van gemiddeld 28 m2 met eigen voorzieningen als een keuken en een natte cel. De woningen worden verhuurd onder de huurtoeslaggrens. Volgens Mamadeus is er in Amsterdam de afgelopen jaren veel te weinig gebouwd voor werkende jongvolwassenen tot maximaal MBO-niveau. Change= wil niet alleen jongeren een dak boven het hoofd bieden. Er worden allerlei extra faciliteiten geboden om de soms kwetsbare jongeren te helpen hun leven goed te organiseren. Daarvoor wordt onder meer samengewerkt met uitzendorganisatie USG People.
Definitieve start bouw is afhankelijk van het verkrijgen van financiering. Naast een bancaire lening, verwacht Mamadeus steun van vermogende Nederlandse families. Daarover moet binnen drie maanden meer duidelijkheid ontstaan. "Het verkrijgen van voldoende financiering bevindt zich in een laatste fase," aldus Mamadeus.