Duwo en De Key gaan duizenden studentenwoningen bijbouwen in Amsterdam

29.03.2019
Image
Studentenhuisvester Duwo en Woonstichting De Key willen de komende jaren duizenden studentenwoningen extra realiseren in Amsterdam. Daarom hebben ze donderdag samen met de gemeente Amsterdam, onderwijsinstellingen en studentenorganisatie ASVA een convenant getekend. Doel is het tekort van 9.400 studentenwoningen in vier jaar tijd terug te dringen. Zij gaan daarvoor nieuwe woningen bijbouwen en bestaande panden van onder meer de gemeente en universiteit ombouwen naar studentenwoningen. 
 
Door de schaarste op de woningmarkt en de hoge prijzen kunnen ook studenten maar moeilijk een betaalbare woning vinden. De verwachting is dat tot 2025 het aantal voltijdstudenten groeit van 107.800 in 2018 tot 116.424 in 2025. De groei komt vooral van internationale studenten. Daarom is het volgens Duwo en De Key belangrijk meer woningen voor studenten te realiseren, zowel in bestaande panden als via nieuwbouw, tijdelijk of permanent, met zelfstandige of gedeelde voorzieningen. Ook komt er één gezamenlijk aanbodplatform.
 
Het convenant is ondertekend door: Vrije Universiteit, Universiteit van Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Inholland, Hogere Hotelschool, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Gerrit Rietveld Academie, Duwo, Woonstichting De Key, studentenorganisatie ASVA en de gemeente Amsterdam. De ondertekening vond plaats tijdens de feestelijke opening van tachtig betaalbare studentenwoningen in de Oudemanhuispoort. Duwo heeft het gebouw van de universiteit verbouwd tot kamers met gedeeld sanitair. De huur is gemiddeld 375 euro per maand (exclusief servicekosten en exclusief huurtoeslag). 
 
Bestuursvoorzitter Leon Bobbe wordt maandag geïnterviewd over de ambities van De Key in het programma PakhuisNUL20, 20.00 uur in Pakhuis de Zwijger. Je kunt je nog aanmelden: Programma  

Trefwoorden