Duwo verhuurt 342 studentenwoningen in Eenhoorngebied Amsterdam

06.06.2013
Image

Duwo gaat voor een periode van twintig jaar 342 studentenwoningen verhuren in de voormalige Casa 400 in het Eenhoorngebied in Amsterdam-Oost. De woningen zijn onderdeel van het Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund. Ontwikkelaar is Bouwinvest Development. Het gebouw is inmiddels geheel gestript en de opbouw start volgende maand. Volgend jaar juli moeten de woningen gereed zijn.
Bouwinvest is zeer content met de overeenkomst. “Deze belegging is voor Bouwinvest een zeer solide langetermijninvestering,” zegt Allard van Spaandonk, directeur Nederland van Bouwinvest. “We hebben een langdurig contract met Duwo getekend voor een complex op een locatie die zich uitstekend leent voor studentenwoningen. De ligging is gunstig ten opzichte van universiteiten en hogescholen en de locatie is bovendien uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. De woonruimten zelf worden zelfstandig. Dit sluit nauw aan op de behoeften van de hedendaagse student.” Naast de studentenwoningen komt erin het complex circa 950 m² commerciële ruimte.
De komende jaren verandert het Eenhoorngebied. Er komen nieuwe woningen en voorzieningen. De openbare ruimte wordt verbeterd. Een eerste aanzet hiertoe is reeds gezet met de realisatie van het nieuwe Hotel Casa 400, studentenhuisvesting De Eenhoorn en de bouw van appartementencomplex De Heelmeesters. Naast de studentenwoningen in het oude Casa 400 worden in een driehoekige toren nog 130 startershuurwoningen van circa 60 m² gerealiseerd. Het nieuwe Hotel Casa 400, De Heelmeesters, de studentenhuisvesting in het oude Casa 400 en de starterswoningen zijn alle een belegging van Bouwinvest namens respectievelijk het Hotelfonds en het Woningfonds.