Overslaan en naar de inhoud gaan

Eddo Rats verlaat de Alliantie en wordt directeur van Heimstaden Nederland

Image

Vanaf 1 juli gaat Eddo Rats (49) aan de slag als managing director van Heimstaden Nederland, een relatief nieuwe partij in de Nederlandse vastgoedsector. Rats werkte de afgelopen drie jaar als regiodirecteur Amsterdam en Almere bij woningcorporatie de Alliantie. Eerder werkte hij meer dan tien jaar bij Vesteda Investment Management. Ook was hij bijna vier jaar managing director bij de Nederlandse hotelketen Bastion Hotels.

Heimstaden is een van oorsprong Scandinavische woningverhuurder die in 2018 de Nederlandse markt betrad met de acquisitie van zo'n 10.000 woningen voor 1,4 miljard euro. De Zweedse woningbelegger kondigde daarbij aan zich voor lange termijn te willen vestigen op de Nederlandse woningmarkt. Het bedrijf wil zijn woningen ook zelf gaan verhuren en beheren en opent daarvoor naast Amsterdam ook kantoren in Rotterdam, Eindhoven, Arnhem en Heerlen. Rats zal zich allereerst bezighouden met het afronden van het in huis halen van taken die nu worden gedaan door externe beheerders.
Een aanzienlijk deel van het overgenomen woningbezit bestaat uit sociale huurwoningen. In een interview met Vastgoedmarkt meldden de Nederlandse kwartiermakers dat liberalisatie daarvan geen doel op zich is, maar dat ze voor zichzelf een belangrijke rol zien in het middensegment: ‘We hebben ons niet voor niets ook aangesloten bij de IVBN, omdat we graag mee willen doen in de discussie over middenhuur. De discussie over betaalbaarheid gaan wij niet uit de weg juist omdat we de woningverhuurder voor iedereen willen zijn.’
Heimstaden is nu vooral actief in Midden- en Zuid-Nederland. De woningbelegger wil zijn woningbestand in Nederland nog flink uitbreiden.

Trefwoorden