Eerste koopwoning opgeleverd in Oostpoort

02.12.13
Winkelstraat Oostpoort
Eerste koopwoning opgeleverd in Oostpoort

De eerste koopwoning in Oostpoort is opgeleverd. De komende vier maanden volgen de overige 234 koopwoningen in het woonwinkelgebied in Amsterdam Oost. 70 procent daarvan is verkocht.
Op het voormalige terrein van de Oostergasfabriek aan de Linnaeusstraat/Polderweg ontstaat een centrumgebied met ca. 600 woningen, 18.000 m² winkel- en horecaruimte en een tweelaagse ondergrondse parkeergarage met ruim 874 plaatsen. Inmiddels is 80 procent van de winkelruimte verhuurd. Het oostelijk deel van Oostpoort ligt nog braak.
Samen met de Linnaeusstraat en de Middenweg ontstaat een aaneengesloten winkelgebied met ruim tweehonderd winkels met een verzorgingsgebied van ruim 100.000 mensen. Naast de twee supermarkten Albert Heijn en Vomar komt er een biologische verswinkel ‘Biolicious’. In het winkelcentrum vestigen zich ook C&A, H&M, Xenos, Big Bazar, BCC, Cool Cat, La Ligna, Bruna, Miss Etam, Douglas, Vero Moda, Jack & Jones, Eye Wish Opticiens, Pets Place, Hunkemöller, Kruidvat, Simon Levelt, Bakker Balvert en Vitaminstore.
Hét nieuwe hart van Amsterdam Oost wordt eind maart 2014 geopend.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS