Eerste rij duurzame koopwoningen aan Drostenburg Amsterdam Zuidoost

24.06.15
Eerste rij duurzame koopwoningen aan Drostenburg Amsterdam Zuidoost

BVR is begonnen aan de bouw van de eerste tien 'WeBuildHomes' aan de Drostenburg in Amsterdam Zuidoost. De woningen worden nog dit jaar opgeleverd. In het najaar start de volgende serie unieke koophuizen.
'WeBuildhomes' is een woonconcept van de BVR Groep. "Wij willen architectuur toegankelijk maken voor iedereen en huizen en straten weer identiteit geven", zo zegt mede-initiator Marthijn Pool. "Toparchitecten als Architecten Cie en Hertzberger zorgen voor de meest uiteenlopende designhuizen. Allemaal uniek, energiezuinig en financieel haalbaar. Deze ontwerpen hebben wij ondergebracht in onze online bibliotheek. De keuze is aan de koper. De architect ontvangt royalty's als zijn ontwerp wordt verkocht."
Bestuurder Emile Jaensch, portefeuillehouder ruimtelijke ontwikkeling en wonen, is enthousiast over de bouw van de eerste rij woningen in Drostenburg. "De bouw van deze unieke koopwoningen laat zien dat Zuidoost steeds meer in trek raakt bij bewoners uit de stad en provincie. Zij kiezen voor Zuidoost vanwege de ligging, de grootte van de woningen voor een relatief lage prijs en het ruime aanbod aan voorzieningen. Dat zien we ook bij dit project. Dankzij 'WeBuildHomes' wordt een groep nieuwe en enthousiaste bewoners naar Zuidoost gehaald."

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS