Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste zelfbouwkavels Centrumeiland op de markt

Image

In de maand maart kunnen bouwgroepen zich inschrijven voor de eerste twee kavels op het Centrumeiland van IJburg. Voor de eerste individuele zelfbouwkavels en kavels voor de formule 'samen in het klein' is de inschrijving al geopend. Het gaat in alle gevallen om woningen van Blok 11, vrij dicht bij de huidige entree tot het Centrumeiland. 

Het twee kavels voor bouwgroepen zijn zo'n 1000 vierkante meter, hebben vijf bouwlagen en zijn geschikt voor 25 tot 28 woningen per kavel. De prijs is ruim 2 miljoen euro. Alleen geregistreerde bouwgroepen - in de zogeheten Kaartenbak voor CPO-groepen - kunnen deelnemen aan de selectieprocedure.

Centrumeiland, onderdeel van IJburg, is nu nog een zandplaat. Met Centrumeiland start de ontwikkeling van de tweede fase van IJburg. Het gros van de geplande woningbouw wordt gereserveerd voor zelfbouw. Centrumeiland wordt de grootste nieuwe zelfbouwlocatie van de stad, een zelfbouwbuurt met een stedelijke dichtheid en sfeer. Volgens het stedenbouwkundig programma worden bijna alle woningen in carré-vormige blokken gegroepeerd. Dat geldt ook voor de twee kavels die nu worden uitgegeven. Andere thema's bij de inrichting van het eiland zijn de ‘bewegende stad’ en duurzaamheid.

Info inschrijven zelfbouwkavels

Meer informatie over de twee CPO-kavels