Eigen Haard bouwt 1000 woningen in Almere

23.11.12
Eigen Haard bouwt 1000 woningen in Almere

Woningcorporatie Eigen Haard wil de komende jaren een substantiële woningportefeuille opbouwen in Almere. Voor de nieuwe wijk Almere-Poort wordt gedacht aan de bouw van maximaal duizend sociale- en vrije sector huurwoningen en koopwoningen.
Volgens Jan van den Berg Jeths, bestuurder van de Amsterdamse corporatie Eigen Haard, is het belangrijk een bijdrage te leven aan de grote woningbehoefte in de Noordelijke Randstad. “We zijn daarom al langere tijd in gesprek met Almere om een portefeuille van een zekere massa te realiseren. Eerder hebben we in Almere een woningcomplex aangekocht. Nu kijken we naar de mogelijkheden van een reeds beschikbare locatie in Almere-Poort.”
Eigen Haard streeft naar een mix van eengezinswoningen en appartementen. Het gaat zowel om sociale huurwoningen, als vrije sector huurwoningen tot een prijs van 900 euro en gunstig geprijsde koopwoningen. Uiteindelijk moet de ontwikkeling duizend woningen omvatten. “De keuze voor Almere is gemaakt. In Almere-Poort is in onze ogen een aantrekkelijk gebied. Dichtbij Amsterdam. Maar we bouwen niet voor de leegstand. Haalbaarheidsonderzoek moet ons nader leren in welk tempo wij onze ambities kunnen realiseren.”
De nieuwbouwactiviteiten zullen, zo benadrukt Van den Berg Jeths, niet ten koste gaan van de investeringen in het traditionele werkgebied. Amsterdam en Amstelveen. “Eigen Haard investeert nadrukkelijk in bijvoorbeeld de Kolenkitbuurt in Amsterdam Nieuw-West. Ook die bewoners kunnen op ons rekenen.“ Evenmin is hij bevreesd voor het kabinetsbeleid. Van den Berg Jeths verwacht dat kabinet en corporaties uiteindelijk een redelijke oplossing voor de verhuurdersheffing zullen vinden.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS