Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigen Haard bouwt 114 nieuwe huurwoningen in Slotermeer 

Image

Woningcorporatie Eigen Haard vervangt aan de Jan de Louterstraat in Amsterdam-Slotermeer 72 verouderde sociale huurwoningen door 66 nieuwe sociale huurwoningen en 48 vrije sectorhuurwoningen voor het middensegment. Daarover zijn afspraken gemaakt met bouwbedrijf KBK.

Aan de Jan de Louterstraat in Amsterdam Nieuw-West staan nu nog drie woonblokken met in totaal 72 woningen. Bedoeling is de blokken te slopen en te vervangen door drie duurzame woongebouwen. “In Slotermeer zijn vooral veel woningen voor mensen met een laag inkomen”, licht Nicole de Vrij, directeur Ontwikkeling en Zakelijk Beheer van Eigen Haard, toe. “Dat geldt ook voor de gebouwen aan de Jan de Louterstraat. Maar in Slotermeer is er ook veel vraag naar huizen voor mensen met een middeninkomen. Daarom bouwen we hier niet alleen sociale huurwoningen, maar óók 48 middeldure huurwoningen. Zo dragen we bij aan de behoefte van de buurt.”

De huidige huurders kunnen als zij dat willen of terugkeren op de oude plek of verhuizen naar nieuwbouw aan de Kop van de Slotermeerlaan. Sloop-nieuwbouw vindt plaats in twee stappen. De sloop van de eerste twee blokken begint in het voorjaar van 2024. Oplevering van de nieuwbouw is in 2026. Daarna start sloop en nieuwbouw van het derde woongebouw.