Eigen Haard en AM herontwikkelen De Cruquiushoeve

14.02.14
Eigen Haard en AM herontwikkelen De Cruquiushoeve

Woningstichting Eigen Haard en vastgoedontwikkelaar AM hebben een overeenkomst gesloten met Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) voor de herontwikkeling van locatie De Cruquiushoeve in Cruquius. Aan de westflank van de Haarlemmermeer moet een nieuw woongebied ontstaan met maximaal duizend woningen, inclusief voorzieningen voor stadslandbouw en recreatie.
SEIN zocht samenwerking met partijen die nieuwe functies (waaronder wonen) aan de zorg- en onderwijslocatie zouden kunnen toevoegen met behoud van het bijzondere karakter van De Cruquiushoeve. AM en Eigen Haard hebben in samenwerking met landschapsarchitect Michael van Gessel Landgoed Wickevoort (56 hectare) ontwikkeld, waarbij de nieuwe woningen via een zogenoemde kamer=kavelstrategie zorgvuldig en fasegewijs in het landschap worden ingepast.
AM en Eigen Haard zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van maximaal 1.000 woningen voor huur en koop. Zo ontstaat een levendige en vitale wijk waar plek is voor iedereen. Eigen Haard verhuurt een deel van de huurwoningen in de sociale sector en beoogd belegger Bouwinvest is voornemens een deel van de woningen in de vrije sector huur aan te bieden. AM en Eigen Haard zijn beide aanbieder van koopwoningen voor particulieren. Co-maker BAM Woningbouw is verantwoordelijk voor de realisatie.
Belangstellenden, omwonenden en andere belanghebbenden worden actief bij de planontwikkeling betrokken. Deze aanpak is gebaseerd op het nieuwe businessmodel van AM, waarbij wordt ontwikkeld op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS