Eigen Haard neemt De Meesters in aanbouw

02.12.15
Eigen Haard neemt De Meesters in aanbouw

Eigen Haard heeft na de New Kit en de Titaan een derde groot project in Bos en Lommer in aanbouw genomen: De Meesters. Het complex gaat bestaan uit 73 sociale huurwoningen, de nieuwe Bos en Lommerschool, bedrijfsruimten voor maatschappelijke voorzieningen en 18 parkeerplaatsen. In het eerste kwartaal van 2017 start de oplevering.
Eigen Haard gaat de komende jaren alle woningen in het middengebied van de Kolenkitbuurt (Bos en Lommer) vernieuwen. Het plan gaat over het Nannokwartier, Scholeneiland en de Ringspoorzone. De woningen voldoen volgens de corporatie niet meer aan de huidige eisen die worden gesteld aan een goede woning.
De nieuwe buurt krijgt zowel een stedelijk én groen karakter. De buurt wordt autoluw, met parkeren op eigen terrein achter de woningen. Verschillende straten zijn autovrij. Er is veel aandacht voor speelruimte voor kinderen, afgestemd op diverse leeftijdsgroepen. De nieuwe buurt wordt een gemengde buurt met zowel eengezinswoningen als appartementen. De nieuwe energiezuinige woningen worden duurzaam gebouwd, aangesloten op het warmtenet en waar mogelijk voorzien van zonnestroom.
Het totale programma voor het middengebied van de Kolenkitbuurt bestaat uit 480 woningen, waarvan 34 procent in de sociale sector.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS