Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigen Haard verkoopt woningcomplex in Almere-Poort

Image

Woningstichting Eigen Haard heeft voor ruim 12 miljoen euro woongebouw Pur Sang aan de Denemarkenstraat in Almere Poort verkocht aan Grouwels Vastgoed. Het complex bestaat uit 48 geliberaliseerde huurwoningen met een oppervlakte variërend van 95 m2 tot en met 106 m2 en 64 inpandige parkeerplaatsen.

Volgens Bas Wilberts, hoofd Alternative Investments van vastgoedadviseur Savills, bestond er onder particuliere-, institutionele- en internationale woningbeleggers grote belangstelling voor het complex. “Almere is qua inwonersaantal inmiddels de zevende gemeente van Nederland. De Almeerse economie groeit hard. Door die groeispurt en de positieve vooruitzichten voor 2019 en later ontstaat er extra vraag naar woningen en voorzieningen. Het complex is bovendien uitstekend bereikbaar. Dat maakt de aankoop van Pur Sang tot een aantrekkelijke belegging", aldus Wilberts.

Grouwels Vastgoed uit Maastricht belegt al ruim vijftig jaar in huurwoningen. De Nederlandse beleggingsportefeuille bevat ruim 5.500 woningen verspreid door heel het land. In Almere heeft Grouwels ook bezit aan de Meenten en de Olof Palmehof.