Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigen Haard verwerft sociale en middenhuur-woningen op NDSM-terrein

Image

Woningcorporatie Eigen Haard koopt van ontwikkelaar Ten Brinke myb sociale en middensegment huurwoningen op het NDSM-terrein in Amsterdam Noord. De overeenkomst betreft de woningen in het bouwplan voor kavel A5. Er is ruimte voor in totaal 285 woningen en een plint met bedrijfs- en maatschappelijk onroerend goed. Hoeveel woningen Eigen Haard precies koopt, is onder meer afhankelijk van het aantal te bouwen vrije sectorwoningen. De komende maanden worden de plannen verder uitgewerkt. Als alles volgens plan verloopt, dan start de bouw in de eerste helft van 2024.

“Ik vind het geweldig dat we in Amsterdam Noord aan de slag kunnen. Het gaat om woningen voor mensen met een laag en met een middeninkomen in een deel van Amsterdam Noord dat volop in beweging is”, aldus bestuurder Anke Huntjens van Eigen Haard. 

Ten Brinke kocht vorig jaar het laatste perceel van kavel A5 op het NDSM-terrein. De overige delen werden al eerder aangekocht. Kavel A5 ligt ingesloten tussen Tt Melaniaweg, Tt Vasumweg en Ks Ibisweg.