Overslaan en naar de inhoud gaan

Europarlementariër Paul Tang is nieuwe wethouder wonen van Almere

Image

Europarlementariër Paul Tang (PvdA) is de nieuwe wethouder Wonen in Almere. Hij wordt onder andere verantwoordelijk voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en het Grondbedrijf.  De gemeenteraad stemde 30 mei in met zijn benoeming. Daarnaast wordt Micha Mos namens GroenLinks wethouder. Hij was vanaf 2018 dagelijks bestuurder in het Amsterdamse stadsdeel Centrum.

In Almere moest een nieuwe coalitie gevormd, nadat de VVD en ChristenUnie er eerder dit jaar uit stapten. De PvdA en GroenLinks sluiten zich aan bij een coalitie met D66, SP, PvdD, Leefbaar Almere en CDA. Met de benoeming van de twee wethouders is het college weer compleet. Tang was vanaf 2014 lid van het Europees Parlement. Hij stelde zich bij de huidige verkiezingen niet kandidaat. Eerder zat hij namens de PvdA'er in de Tweede Kamer. De nieuwe coalitie heeft nog twee jaar tot de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen.

De volledige portefeuille van Tang is Volkshuisvesting, Ruimtelijke ontwikkeling, Grondbedrijf, Omgevingsvisie, Omgevingsplan, Omgevingsvergunningen en Sport. De portefeuille van Mos bestaat uit Werk en inkomen, Armoede, Integratie, Mobiliteit en Participatie.

 

Trefwoorden