Overslaan en naar de inhoud gaan

Gala Veldhoen lid Raad van Commissarissen Ymere

Image

Gala Veldhoen (48) is in maart toegetreden tot de Raad van Commissarissen (RvC) van Ymere. In het dagelijks leven is ze rechter-plaatsvervanger in de rechtbank Midden-Nederland in Utrecht.

Na haar studie rechten ging Veldhoen aan de slag als beleids- en onderzoeksmedewerker bij het Europees Parlement in Brussel. Ze werkte daarna als advocaat in Amsterdam, waarna ze in 2007 de overstap maakte naar de rechterlijke macht. Veldhoen bekleedt diverse nevenfuncties. Zo is ze lid van de Raad van Toezicht van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en lid van de ledenraad van de Rabobank in Amsterdam. Ook is ze kandidaat-lid namens GroenLinks voor de Eerste Kamer.

Veldhoen is op voordracht van de huurdersvereniging SHY toegetreden tot de Raad van Commissarissen. Toezichthouder bij Ymere omschrijft ze zelf als ‘een uitdagende positie’. “Ik ben geboren in hartje Jordaan, woon nog altijd in de binnenstad van Amsterdam en zie iedere dag met eigen ogen hoe groot de druk op de woningmarkt is. Ik vind het belangrijk dat de stad toegankelijk en betaalbaar blijft voor iedereen. Ymere speelt daarin een belangrijke rol”, aldus Veldhoen.

Trefwoorden