Overslaan en naar de inhoud gaan

'Hoogste modulaire gebouw van Nederland'

Image

Een nieuw record. Op de Amstelveense campus Uilenstede worden 233 modulaire studentenwoningen als lego op elkaar gestapeld tot een woontoren van elf bouwlagen en een gedeelte in vijf bouwlagen. Het is daarmee het hoogste modulaire gebouw van Nederland.
Fase 1 van de vernieuwing van Uilenstede Oost werd traditioneel gebouwd. Voor de jongste bouwfase wordt echter het modulaire bouwsysteem van Ursem Modulaire Bouwsystemen toegepast. Alle woningen zijn in de fabriek geproduceerd en reeds voorzien van badkamers, keukens, afwerking en technische installaties.
Door modulair te bouwen verloopt volgens Duwo de nieuwbouw aanzienlijk sneller en is het het in vergelijking met traditionele bouw veel goedkoper. Voor het oog maakt het niet uit: beide fases hebben dezelfde architectuur. Het metselwerk, kozijnen, balkons, badkamers en keukens zijn exact gelijk. Het complex is ontworpen door Studioninedots uit Amsterdam. De uitvoering is in handen van Ursem in samenwerking met Heddes Bouw & Ontwikkeling. De nieuwbouw is eind 2014 gereed.