Overslaan en naar de inhoud gaan

Huisvesting economisch dak- en thuislozen in kantoorpand Amstelveen

Image

Amstelveners die tijdelijk zonder woning zitten vanwege bijvoorbeeld een scheiding kunnen terecht in een omgebouwd kantoorpand. In het pand aan de Bovenkerkerweg 2-4 zijn vijf tijdelijke woonplekken gerealiseerd. Hierover hebben gemeente, eigenaar Maarsen Groep/Zadelhoff, leegstandbeheerder Ad Hoc en de Regenboog Groep afspraken gemaakt.

De proef is bedoeld voor (potentieel) economisch dak- en thuislozen uit de categorie spoedzoekers. Het kan gaan om bijvoorbeeld iemand die vanwege een relatiebreuk met kinderen dakloos dreigt te worden, of een jongere die dringend een woonplek nodig heeft en nog niet in aanmerking komt voor een sociale huurwoning. Bewoners kunnen voor twaalf maanden in het voormalige kantoorpand terecht. “In deze periode krijgen zij de kans om hun leven weer op de rit te krijgen en zo een langdurige dakloosheid en een mogelijke sociale terugval te voorkomen“, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen. De kosten voor de huur bedragen 260 euro per maand inclusief gas, water en licht. De woningen hebben gedeelde badkamervoorzieningen.
De proef in Amstelveen wordt onder meer mogelijk gemaakt door extra financiering van het Rijk om het aantal dak- en thuislozen zo snel mogelijk terug te dringen.