De Key realiseert 300 sociale huurwoningen voor woonstarters op NDSM-terrein

27.03.18
De Key realiseert ruim 300 sociale huurwoningen voor woonstarters op NDSM-terrein

Op 3 april start de bouw van 309 woningen op het NDSM-terrein voor Woonstichting De Key. De Amsterdamse woningcorporatie heeft de betaalbare sociale huurwoningen aangekocht van Noorddok Ontwikkeling bv voor woonstarters tussen de 18 tot 28 jaar. De grootte van de woningen ligt tussen de 30 en 50 m2 en het gebouw krijgt een inpandige fietsenstalling. Volgens de planning kan De Key in het voorjaar van 2020 de sleutel overhandigen aan de eerste bewoners. Zodra de woningen van De Key gereed zijn, worden ze te huur aangeboden via Woningnet.
De Key wil de komende jaren nog meer sociale huurwoningen realiseren op het NDSM-terrein aan de noordoever van het IJ. Directeur Vastgoed Eelco Siersema: “Woningen in en net buiten het centrum van Amsterdam zijn zo goed als onbetaalbaar voor jonge mensen met een beperkt inkomen. De Key wil jonge mensen tussen 18 en 28 jaar een kans geven om wel een woning te vinden in Amsterdam. De oude NDSM-werf is uitgegroeid tot een bruisende broedplaats voor creatief talent en dus zeer aantrekkelijk voor onze doelgroep: woonstarters. Via de directe pontverbinding ben je zo in het centrum van Amsterdam.”

Ook op andere locaties in stadsdeel Amsterdam Noord wil De Key de komende jaren meer dan 1000 woningen bouwen voor studenten en woonstarters. De Key kan dit mede financieren vanwege de geplande verkoop van commercieel vastgoed, zoals het Lloyd Hotel, Rem-eiland, winkelcentrum De Kameleon en andere bedrijfsruimtes.

Op het NDSM-terrein is ruimte voor 5.000 woningen. De nieuwbouw concentreert zich op het westelijk deel. AW/VolkerWessels wil hier 2.100 woningen bouwen, waarvan inmiddels 380 studentenwoningen zijn gerealiseerd (NieuwDok). Ontwikkelaar COD heeft De Werf in aanbouw genomen (400 studentenwoningen (al opgeleverd) en 550 vrije sector huurwoningen). Behalve NoordDok van De Key moet dit voorjaar ook Pontkade (250 vrije sector koop-/huurwoningen, AW/VolkerWessels) van start gaan. In ontwikkeling zijn Brokhof-kavel (135 sociale huur en 315 vrije sector huur, COD) en verschillende particuliere kavels in noordstrook.

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS