Kleinschalige bedrijfsruimte in voormalig HEMA-kantoor

28.03.13
Kleinschalige bedrijfsruimte in voormalig HEMA-kantoor in Zuidoost

'Het Warenhuis' heeft zijn deuren geopend in ZOMIXED, het voormalig hoofdkantoor van de HEMA. Het Warenhuis verhuurt kleinschalige kant en klare kantoorruimte voor zowel korte als lange termijn. ZOMIXED is eigendom van Rochdale.
Woningcorporatie Rochdale kocht het kolossale kantoorpand aan de Frankemaheerd in beter tijden (2008) met de bedoeling het te slopen en op dezelfde plaats woningen te bouwen. In 2010 besloot men definitief daarvan af te zien en het gebouw te transformeren naar een complex met een veelvoud aan functies. Vandaar de nieuwe naam ZOMIXED.
Emile Jaensch, voorzitter Stadsdeel Zuidoost: "In Zuidoost wordt steeds beter zichtbaar dat er mogelijkheden zijn voor functiemenging in een kantorengebied. Ik vind het mooi om te zien dat ook kleinere ondernemers mede-aanstichter worden van de transformatie van kantoren. De komst van 'Het Warenhuis' draagt bij aan de ontwikkeling en uitstraling van dit gebied. Daar ben ik blij mee."
In totaal zijn er in Het Warenhuis meer dan zestig ruimtes beschikbaar, verdeeld in vier maten vanaf 19 m2. In de looptijd van de contracten is variatie mogelijk. Bij de opening zijn er zes verhuurd. Er is voor een onderscheidende inrichting gekozen. Initiatiefnemer Benjamin Kooijman en Peter Oeberius Kapteijn openden eerder vestigingen in Koog aan de Zaan, Heemstede en Haarlem: "Als kleine ondernemer heb je geen tijd voor rompslomp en wil je gewoon lekker kunnen werken, in Het Warenhuis kan dat. Wij doen de rest."
Projectdirecteur Richard Mooser van Rochdale wint er geen doekjes om dat Rochdale op termijn van het pand af wil. De aankoop was een dure vergissing. Maar eerst wil de woningcorporatie het complex een nieuw leven inblazen met een mix aan functies. Mooser: "We willen iets nalaten in deze buurt." Op dit moment zijn er in het complex onder andere een dansschool, modebedrijf, hostel voor vrouwen, bibliotheek, expositieruimte, radiostation en diverse scholen gevestigd.
Rochdale hoopt ook een studentenhuisvester te kunnen aantrekken. Fusieomroep Vara/BNN zou verder overwegen naar het Frankemaheerdgebouw te verhuizen.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS