Koopwoningen aan westkant station Zaandam

04.01.17
Koopwoningen aan westkant station Zaandam

Gemeente Zaanstad en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM hebben een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van 59 koopwoningen in gebied Zaans Hout in Zaandam. Het betreft de bouw van 31 eengezinswoningen en 28 twee-onder-een-kapwoningen.

Wethouder Addy Verschuren (CDA) is verantwoordelijk voor de overeenkomst. "Met de realisatie van Groenhout zijn we straks een prachtig kleinschalig bouwproject met een typisch Zaanse uitstraling rijker. Een project dat beantwoordt aan de wensen van een doelgroep die Zaanstad graag in de stad houdt." Groenhout is de naam van een kleinschalig nieuwbouwproject dat op de grens van het typisch Hollandse landschap is gesitueerd. Het plan is omringd door vaarwater. De woningen worden gekenmerkt door een gebiedseigen Zaanse architectuur naar ontwerp van Steenhuis en Bukman Architecten. Start bouw derde kwartaal 2017.

Het project wordt gerealiseerd in Zaans Hout. Dit gebied aan de westkant van station Zaandam staat aan de vooravond van een ingrijpende metamorfose. De komende jaren verandert dit gebied - dat nu nog grotendeels uit kale vlaktes en kantoorpanden bestaat - in een groene stadsbuurt met ongeveer 800 woningen.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS