Laatste fase Elzenhagen Noord

10.12.14
Laatste fase Elzenhagen Noord

De laatste serie eensgezinswoningen in Elzenhagen Noord worden vanaf donderdag 11 december in aanbouw genomen. Het gaat om het project ‘Compagnon’, twintig eengezinswoningen en vier gelijkvloerse appartementen. Alle woningen zijn verkocht.

Compagnon is één van de laatste projecten die gerealiseerd worden in Elzenhagen in Amsterdam Noord, en het laatste project met eengezinswoningen. Elzenhagen is een wijk geworden met grotendeels eengezinswoningen die kenmerken vertonen van de typische Zaanse bouwstijl en Tuindorpstijl. Compagnon is ontwikkeld door Blauwhoed, dat in Elzenhagen eerder al de projecten Villa Azul, Villa Verde en De Groene Habitat ontwikkelde. Kopers konden bij Compagnon kiezen uit vier woonconcepten, die in bijna ieder bouwnummer volledig uitwisselbaar waren, voor dezelfde prijs.
Elzenhagen Noord is grotendeels in crisistijd ontwikkeld. De wijk zit verstopt in de oksel van de A10 en de Nieuwe Leeuwarderweg. Stedenbouwkundige Sjoerd Soeters heeft deze enclave van rust bedacht als onderdeel van een groter plan waar wel stedelijke appartementen en hoge dichtheden worden bereikt.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS