Leegstaande kantoren Zoetelaarpassage Almere omgebouwd naar appartementen

29.05.2018
Image

De eerste bewoners hebben hun intrek genomen in appartementengebouw De Zoetelaar in Almere Stad. Nog geen anderhalf jaar geleden zijn De Vries Ontwikkeling en de Alliantie gestart met een metamorfose boven de Zoetelaarpassage. Zo’n 10.000 m2 leegstaande kantoorruimte is omgebouwd naar 94 eigentijdse appartementen.

Het is voor starters niet gemakkelijk om een woning te vinden in Almere. De 23-jarige Daniel Dovlatyarian stond twee jaar ingeschreven op Woningnet. “Ik heb echt geluk gehad. Bijna al mijn vrienden willen het huis uit, maar kunnen geen woning vinden. Almere wordt steeds meer een studentenstad en er zijn niet genoeg woningen. Het is dus goed dat de Alliantie voor jongeren bouwt, zoals hier en op het Odeonpark.” In De Zoetelaar komen naast starters ook ouderen en statushouders te wonen.

De Alliantie bouwt in vijf jaar tijd zo’n duizend sociale huurwoningen in Almere. “Dat is hard nodig, want er zijn lange wachtlijsten”, licht directeur Eddo Rats toe. “We bouwen nieuwe woningen, bijvoorbeeld in Haven, Poort en Stad, en zoeken daarnaast naar bestaande locaties om te transformeren. De Zoetelaar is daar een mooi voorbeeld van. Het is zonde om kantoren leeg te laten staan. Toen De Vries Ontwikkeling met het plan kwam dit gebouw een tweede leven te geven, hebben we meteen ja gezegd.”