Meer duinen in Almere

27.01.17
Meer duinen in Almere

Het landschapsgebied DUIN in Almere slaat aan. De gemeente wil daarom het duinlandschap aan het IJmeer verder uitbreiden. De hoogbouw in het centrum van Kop Zuid komt daarmee niet aan de rand maar tussen de duinen te liggen. Almere heeft hiervoor een plan gemaakt samen met Amvest (ontwikkelaar DUIN en Den Daas (eigenaar van Marina).

Het aangelegde duinlandschap in de polder blijkt een krachtig concept. Het deelgebied Zuiderduin is inmiddels bewoond en van de 38 woningen in Noorderduin die nu in verkoop zijn, is inmiddels bijna de helft verkocht. Naast eengezinswoningen worden in DUIN ook koop- en huurappartementen en sociale woningbouw gerealiseerd. Op de eerste 48 sociale huurappartementen kan men zich inmiddels inschrijven. Verder komen er zelfbouwkavels in het bos. De komende jaren zullen er ongeveer 3000 woningen in het gebied worden gebouwd.
Kop Zuid is het centrumgebied van DUIN. Hier is ruimte voor horeca, winkels en hoogbouw. De eerste appartementengebouwen zijn in aanbouw. Ook in dit centrumgebied wil de gemeente de voor dit landschap zo kenmerkende hoogteverschillen en slingerende wegen doorzetten, in plaats van de brede rechte boulevard die hier oorspronkelijk gepland was. De hoge dijk verdwijnt dan in het duin. De gemeente legt het nieuwe plan binnenkort voor aan de gemeenteraad.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS