Overslaan en naar de inhoud gaan

MVRDV ontwerpt multifunctioneel complex aan Zuidas

Image

OVG Real Estate gaat een multifunctioneel complex van maximaal 75.000 m2 op kavel P15 Ravel aan de Amsterdamse Zuidas ontwikkelen. Het ontwerp is van MVRDV. in de gebouwen aan de Beethovenstraat komen woningen, kantoren en voorzieningen. De eindgebruiker voor het kantorenprogramma is al vastgelegd.
Volgens directeur Klaas de Boer van Zuidas heeft het plan van OVG een gedurfde en eigenzinnige architectonische uitstraling en markeert dit een omslagpunt in de doorontwikkeling van Zuidas naar een gemengd gebied met wonen, werken en voorzieningen. "Dit plan vergroot de aantrekkelijkheid van Zuidas.”
“De woningen hebben erkers met prachtig uitzicht en ruime balkons met veel beplanting, met de tussenliggende vallei als een soort dorpsbrink,” zegt Winy Maas, architect en medeoprichter van MVRDV. “Wij combineren de kwaliteit van wonen in het groen met de centrale locatie en de spanning van een stedelijke omgeving op deze bijzondere locatie.”
MVRDV heeft al de nodige spectaculaire ontwerpen op haar naam, zoals recent de Markthal in Rotterdam en eerder het Parkrandgebouw in Amsterdam Nieuw-West.