Overslaan en naar de inhoud gaan

Natuur-inclusief wonen in Sluisbuurt Amsterdam-Oost

Image

Gebiedsontwikkelaar AM heeft de tender gewonnen van kavel 4a in de Sluisbuurt in Amsterdam-Oost met een natuur-inclusief plan voor een appartementencomplex met 82 woningen en een parkeergarage. Op de begane grond is er ruimte voor winkels en bedrijvigheid.

Het project Zoöp Zeeburg, ontworpen door VenhoevenCS architecture+urbanism en DS Landschapsarchitecten, wordt gekenmerkt door een rijkdom aan begroeiing van inheemse planten. Veel aandacht zal uitgaan naar de inrichting van groene daken, terrassen en gevels. Zoöp Zeeburg biedt een onderkomen aan gebouw-, boom-, struweel-, grasland- en watergebonden planten.
“We zijn trots op de natuur-inclusieve bijdrage die Zoöp Zeeburg straks aan Sluisbuurt en de stad Amsterdam gaat leveren. Met het brede, integrale ontwerp- en ontwikkelingsteam zullen we het gebouw de komende tijd verder ontwikkelen tot een plek waar zich mens, plant en dier thuis voelen”, aldus Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest.

Het appartementencomplex bevat maximaal 10.000 m2 bruto vloeroppervlak. Er komen 82 kleine en grote woningen, voor gezinnen, stellen en alleenstaanden; al dan niet in een coöperatief verband. Alle woningen hebben een minimale grootte van 40 m². De plint met deels dubbele hoogte aan de hoofdstraat biedt 1.500m2 ruimte voor bedrijvigheid.
De start van de bouw van dit project staat gepland voor het tweede kwartaal in 2024.