Nieuwbouw Waterlandplein van start

14.12.10

Nieuwbouw Waterlandplein van start

Wethouder Wonen en Wijken Freek Ossel van Amsterdam heeft op 13 december met een lichtshow de start bouw van het Nieuw Waterlandplein in Amsterdam-Noord ingeluid. Aanwezigen kregen met de 33 meter hoge kleurrijke lichtprojectie alvast een voorproefje van de zes nieuwe woontorens die op het plein verrijzen. Ook wordt er een groot winkelcentrum gebouwd en komen er voorzieningen zoals een wijkcentrum met bibliotheek en centrum voor zorg & gezondheid.

foto: Nico Kroon

Het Nieuw Waterlandplein wordt ontwikkeld door Ymere en AM en is het op één na grootste nieuwbouwproject dat dit jaar in Amsterdam is gestart. Het vormt een belangrijke impuls voor de stad, specifiek Amsterdam-Noord en levert een cruciale bijdrage aan de herstructurering van de aandachtswijk Nieuwendam-Noord.

Bouwen ondanks crisis

Eerder dit jaar verklaarde de ontwikkelcombinatie dat realisatie van dit nieuwbouwproject door de economische crisis moest worden uitgesteld. Het project is alsnog vlot getrokken. Ymere en AM vonden de benodigde investeringsruimte, mede door positieve onderhandelingen met de gemeente Amsterdam. 
"Een teken van hoop voor de stad en Noord’, aldus wethouder Ossel, "Mijn complimenten aan de ontwikkelaars Ymere en AM voor het doorzetten van de plannen. Hiermee wordt Noord verbonden met de rest van de stad, zeker als de Noord-Zuidlijn zo meteen klaar is."

Verkoop gestart met scherpe prijzen

Afgelopen zaterdag 11 december startte de verkoop van de eerste woontoren De Brandaris. "De start verkoopmanifestatie is zeer goed bezocht.", aldus Ronald Huikeshoven directeur AM, "We zijn erin geslaagd appartementen te ontwikkelen die voor een breed publiek aantrekkelijk zijn". De Brandaris is een van de drie torens met koopwoningen. De afwerking is luxe en de warme kleur van de gevelsteen geeft het gebouw een vriendelijk karakter. Het gebouw is vernoemd naar de vuurtoren op Terschelling. Alle andere woontorens op het Waterlandplein worden ook vernoemd naar vuurtorens.

De Brandaris telt 15 verdiepingen en bevat 41 comfortabele appartementen met verschillende oppervlaktes (58-137 m2). Er zijn veel woningtypes waaronder penthouses met prachtig uitzicht en daktuinwoningen, bijzonder geschikt voor gezinnen. En betaalbaar: prijzen vanaf € 139.000 von.

Plannen vernieuwing Waterlandplein

Het Waterlandplein ondergaat op dit moment een grootschalige vernieuwing. De renovatie van de drie sociale huurgebouwen (222 woningen) werd onlangs afgerond. Met de nieuwbouw wordt de transformatie van het plein een feit. Een omvangrijk project dat een aanzienlijke verbetering moet gaan brengen voor bewoners, ondernemers en de gehele wijk Nieuwendam-Noord. Het Waterlandplein krijgt 319 nieuwe woningen, een aantrekkelijk winkelcentrum van 9000 m2, veel voorzieningen zoals een wijkcentrum met bibliotheek en een centrum voor zorg & gezondheid, en 300 overdekte parkeerplaatsen.

Het plein krijgt in totaal zes nieuwe woontorens. In drie daarvan komen koopwoningen. In één van de andere drie komen vrije sector huurwoningen en in twee sociale huurwoningen. Het ontwerp is van Architekten CIE en Atelier PRO. De bouwer is bouwcombinatie Koopmans-Kanters uit het TBI-concern voor vastgoed, bouw en techniek. De eerste woning wordt naar verwachting na de zomer 2012 opgeleverd; het gehele project zal eind 2013 zijn voltooid.

 Van de lichtshow bij de startceremonie is een spectaculair FILMPJE gemaakt.

Nieuwbouw Waterlandplein van start

Wethouder Wonen en Wijken Freek Ossel van Amsterdam heeft op 13 december met een lichtshow de start bouw van het Nieuw Waterlandplein in Amsterdam-Noord ingeluid." data-share-imageurl="">

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS