Nieuwbouw Waterlandplein vordert

02.01.2012

Nieuwbouw Waterlandplein vordert 

De bouw van het nieuwe Waterlandplein in Amsterdam-Noord vordert gestaag. Het hoogste punt van de eerste toren De Brandaris met 15 etages is bereikt. Ook worden de drie blokken van het winkelcentrum met de daarboven liggende woningen nu goed zichtbaar. De Brandaris wordt naar verwachting eind dit jaar opgeleverd. Het gehele Waterlandplein zal eind 2013 zijn voltooid.

Waterlandplein

Op het nieuwe Waterlandplein worden zes woontorens gebouwd waarvan de hoogste 60 meter hoog is en 17 etages telt. Ze dragen de namen van vuurtorens vanwege de hoogte en het vrije uitzicht naar de stad en het groene achterland van Amsterdam-Noord. 

De torens verrijzen bovenop drie blokken met daarin het nieuwe winkelcentrum van 9000 m² en diverse voorzieningen zoals een wijkcentrum met bibliotheek en een centrum voor zorg & gezondheid. Er komen in totaal 319 woningen (koop, vrije sector en sociale huur) en 300 overdekte parkeerplaatsen.

Op dit moment zijn er twee gebouwen in verkoop.  Van De Brandaris is volgens mede-opdrachtgever Ymere  nagenoeg 70 procent verkocht. Het lagere Bornrif met 6 woonlagen biedt 37 appartementen vanaf € 183.500,- die uitkijken op het toekomstige horecapaviljoen en het winkelplein. Het woningaanbod is divers: een meerlaagse woning met ruim dakterras of een appartement met een balkon op het zuiden of westen.

Ontwikkelcombinatie Nieuw Waterlandplein CV (OCW) - bestaande uit Ymere en AM -  is opdrachtgever voor de vernieuwing van het Waterlandplein. De bouwer is bouwcombinatie Koopmans-Kanters.

Zie ook:
Video:
Lichtshow bij start nieuwbouw Waterlandplein (NUL20, dec-2011)
Vernieuwing Waterlandplein in volgende fase
(NUL20, 08-12-2011)
Projectinfo: www.nieuwwaterlandplein.nl