Nieuwe eengezinswoningen op kop IJburg

24.09.14
Nieuwe eengezinswoningen op kop IJburg

Portefeuillehouder Thijs Reuten van stadsdeel Oost heeft op het moment bijna een dagtaak aan het slaan van eerste palen. Nu weer op de kop van Haveneiland Oost op IJburg. Projectontwikkelaar Blauwhoed start daar met de bouw van 14 nieuwe eengezinswoningen. De woningen maken deel uit van het plan ‘Land in Zicht’ aan de IJmeer-zijde. De woningen zijn allemaal verkocht.
Het gaat om drielaagse eengezinswoningen van 117 tot 140 m2 groot, met een tuin en een parkeerplaats op eigen terrein. Blauwhoed heeft haar eerdere ervaring in Land in Zicht gebruikt om de woningen zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen van de kopers, die vervolgens in co-creatie met Blauwhoed hun woning op maat konden maken. Zo zijn veertien verschillende huizen ontstaan.
Het plan Land in Zicht bestaat in totaal uit 127 woningen in architectuur van Felix Claus Dick van Wageningen Architecten, waarvan er 54 zijn opgeleverd en 19 in aanbouw. De nieuwste en laatste plandelen van Land in Zicht - Zuidwester en Beaufort - met soortgelijke eengezinswoningen en twee-onder-één-kapwoningen zijn momenteel in verkoop.
Projectinformatie op www.mooistepuntvanijburg.nl.  

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS