Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe prestatieafspraken over sociale woningproductie in Almere

Image

De gemeente Almere, huurdersorganisatie 3HO en de woningcorporaties Ymere, GoedeStede en de Alliantie hebben nieuwe productieafspraken gemaakt voor de periode 2024 t/m 2028. De partijen zetten zich de komende vijf jaar in om bijna 4.100 nieuwe sociale huurwoningen te bouwen. 
 
Ook in Almere zijn de wachttijden voor een sociale huurwoning lang. Met deze afspraken over het bouwen van nieuwe sociale huurwoningen geven de partijen een eerste Almeerse invulling aan de Nationale Prestatieafspraken. Naast afspraken over nieuwe woningen (productieafspraken) worden ook nog prestatieafspraken gemaakt over thema’s als duurzaamheid, leefbaarheid, wonen & zorg en betaalbaarheid. De gesprekken daarover zijn in volle gang, de verwachting is dat afspraken over deze thema’s dit najaar ondertekend worden. De productieafspraken worden elk jaar bijgesteld. Daarbij wordt steeds weer een jaar vooruit gekeken. 
 
Julius Lindenbergh, wethouder Bouwen en Wonen: “Het is cruciaal dat we de komende jaren zo veel nieuwe mogelijk woningen toevoegen in Almere. We zetten maximaal in op grote aantallen woningen die snel zijn te realiseren op nieuwbouwlocaties en binnen het stadscentrum. Soepele samenwerking tussen alle betrokken partijen is daarbij onontbeerlijk.” Onderdeel van de afspraken is een verdeling van locaties voor sociale woningbouw.