Overslaan en naar de inhoud gaan

Nominaties gemeentelijke bouwprijzen 2013 bekend

Op dinsdag 17 december worden namens de Gemeente Amsterdam drie afzonderlijke prijzen toegekend voor bijzondere verdienste in de Amsterdamse ruimtelijke sector. De alweer zestiende Zuiderkerkprijs wordt door wethouder Van Poelgeest uitgereikt voor het beste woningbouwproject van het afgelopen jaar. Wethouder Carolien Gehrels reikt de Geurt Brinkgreve Bokaal uit voor het beste renovatie- of herontwikkelingsproject. Juryvoorzitter Marjan Minnesma reikt de Groene Speld uit. Deze stimuleringsprijs is bestemd voor een persoon binnen een project, organisatie of bedrijf die aantoonbaar het verschil maakt op het gebied van duurzaamheid in het werkveld klimaat en energie in Amsterdam.

Genomineerd voor de Zuiderkerkprijs zijn: De Studio GAK Noordvleugel, IJdock Gebouw 2 en de Kraaipanschool.
Voor de Geurt Brinkgreve Bokaal zijn genomineerd: Andaz Amsterdam Prinsengracht, Cygnus Gymnasium en Muziekgebouw Splendor.
Genomineerd voor de Groene Speld zijn: John Veerman van Van Keulen Bouwmaterialen voor het zeer efficiënt inrichten van het logistieke proces van een bedrijf in bouwmaterialen; Ruud Zandvliet van Taxi Electric voor het opzetten van een logistiek en kwalitatief hoogwaardig elektrisch taxibedrijf; Siemon van den Berg van The Datacenter Group voor het ontwikkelen van een innovatieve methode van koeling voor datacenters.