Ook tweede fase Kleiburg snel verkocht

06.02.14
Ook tweede fase Kleiburg snel verkocht

De verkoop van de tweede vleugel van Kleiburg verloopt zeer voorspoedig. In oktober 2013 is de verkoop van fase 2 van DeFlat van start gegaan. Een woordvoerder van KondorWessels meldt dat het merendeel van deze 110 ‘verse' klushuizen inmiddels is verkocht. Eigenaar Rochdale heeft inmiddels het eigendom van het tweede deel ook voor een symbolisch bedrag overgedragen.

DeFlat is een van de weinige plekken in Amsterdam waar je goedkoop een ruime woning kunt kopen. Een klushuis van circa 67m2 is er al voor €73.000, vrij op naam en inclusief afgekochte erfpacht. Je kunt ook twee of drie woningen boven of naast elkaar kopen. Een vierkante meterprijs van zo'n 1100 euro maakt de klushuizen in DeFlat tot de meest betaalbare woningen in Amsterdam. Het casco wordt tot aan de voordeur vernieuwd of opgeknapt voordat de woning aan de koper wordt overgedragen. 

De formule van DeFlat blijkt een onverwacht gat in de markt. De eerste 100 woningen werden ook al binnen enkele maanden verkocht. De casco-renovatie van dit deel is bijna gereed; binnenkort kunnen de klussers aan de slag in hun eigen woning. Alle 500 appartementen van de vier delen van Kleiburg worden verkocht als klushuis. DeFlat is daarmee direct met afstand het grootste klushuizenproject van Nederland.

Twee jaar geleden heeft de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale voor het bedrag van 1 euro de flat Kleiburg te koop gezet. Rochdale zag geen mogelijkheid meer om Kleiburg overeind te houden. Consortium DeFlat (KondorWessels Vastgoed, HendriksCPO, Hollands Licht en Vireo Vastgoed) kwam met het beste plan. De onderhandelingen met de woningcorporatie en het stadsdeel duurden vervolgens nog bijna anderhalf jaar, voordat Rochdale groen licht durfde te geven. Inmiddels is duidelijk dat het concept van DeFlat aan een grote vraag beantwoordt. 

DeFlat Kleiburg maakt deel uit van het Bijlmermuseum: honingraatflats in een groene oase, die bewaard blijven. Ongeveer 60 procent van deze voor de Bijlmer zo typische flatgebouwen heeft inmiddels plaatsgemaakt voor laagbouw.

DeFlat is een van de weinige plekken in Amsterdam waar je goedkoop een ruime woning kunt kopen." data-share-imageurl="">

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS