Oplossing voor gedupeerde kopers in Westwijk Amstelveen

31.08.12
Oplossing voor gedupeerde kopers in Westwijk Amstelveen

De 180 woningen van gedupeerde kopers in de Amstelveense wijk Westwijk worden afgebouwd dankzij Woningcorporatie Eigen Haard, gemeente Amstelveen en bouwbedrijf HSB Volendam. De bouw was stil gevallen door het faillissement van projectontwikkelaar Phanos. De kopers verkeerden daardoor maanden in onzekerheid. Vanwege de vertraagde oplevering worstelen veel kopers met dubbele lasten en andere problemen. Bewoners die reeds in Westwijk wonen kijken uit op een half opgeleverde wijk met braakliggende terreinen.

De gemeente, Eigen Haard en HSB maken zich er gezamenlijk sterk voor dat de koopwoningen zo snel mogelijk worden opgeleverd en de gehele wijk wordt afgebouwd. De gemeente ontvangt 4,5 miljoen minder aan opbrengsten; de investering van Eigen Haard is onbekend.
Phanos ging in mei failliet. De projectontwikkelaar had volgens de curator een schuld van tientallen miljoenen euro’s op crediteuren, waaronder HSB Bouw. De gezamenlijke banken hadden 350 miljoen euro in de projectontwikkelaar gestoken.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS