Overslaan en naar de inhoud gaan

Overlastgevende familie Amsterdam-Noord mag uit huis gezet

Woningstichting Rochdale mag een overlastgevende familie in de Eierlandstraat in Amsterdam-Noord uit hun huis zetten, zo heeft de kantonrechter bepaald.
Volgens Rochdale zorgt de familie al sinds 2000 voor overlast. De woningcorporatie constateerde meerdere wangedragingen. Er is gebleken dat buurtbewoners zijn geïntimideerd. Zo zouden ze zijn gewaarschuwd om niet naar de politie te gaan. Daarnaast heeft één van de familieleden ernstig wangedrag vertoond tegenover een medewerker van de woningcorporatie. Voor de rechter reden genoeg om toestemming te geven tot ontruiming.
Bestuursvoorzitter René Grotendorst van Rochdale is blij met de uitspraak. "Wij tolereren niet dat mensen dermate overlast veroorzaken dat andere mensen/bewoners hiervan last ondervinden. Of zelfs hun leven op een onaangename manier verandert. Je moet hier tegen optreden, dat zijn wij verplicht tegenover onze huurders," aldus Grotendorst.
Ook de gemeente Amsterdam laat weten tevreden te zijn met de uitspraak. Amsterdam werkt sinds enige tijd aan een stedelijke aanpak van sterk overlast gevende gezinnen. De zogeheten Treiteraanpak. De gemeente steunt mensen die in hun woonomgeving stelselmatig getreiterd, bedreigd en geïntimideerd worden en pakt daarbij plegers van wangedrag aan. Uitgangspunt hierbij is dat niet de slachtoffers, maar zo nodig de daders verhuizen. Een uiterst middel hierbij is dat gezinnen uit hun woning worden gezet.
Er wordt door de gemeente een passende tijdelijke plek gezocht voor de familie.