Proefbewoner gezocht voor Zeeburgereiland

13.10.2014
Image

Bouwer Heijmans zoekt een proefbewoner die gratis drie maanden in een mobiel eenpersoonshuis op Zeeburgereiland wil wonen. De eerste twee woningen worden eind oktober geplaatst. Heijmans zoekt een bewoner die als ambassadeur wil optreden. De tegenprestatie is gratis huisvesting. Voor drie maanden dan; daarna is er een optie tot verlenging.

Met de mobiele woning, de Heijmans ONE, hoopt het bouwbedrijf een gat in de markt aan te boren: goede huurhuizen tijdelijk neerzetten in leegstaande gebieden. Als de gebiedsontwikkeling daar eenmaal begint, kan de woning eenvoudig worden verplaatst naar de volgende zandbak.

Heijmans ONE heeft een hoge woonkamer met vide, keuken, badkamer en slaapkamer én een buitenterras. De doelgroep wordt omschreven als "jonge, stedelijke starters, veelal net afgestudeerden tussen 25 en 35 jaar die op de woningmarkt tussen wal en schip dreigen te vallen." De gemeente Amsterdam heeft de plek op Zeeburgereiland aan Heijmans toegewezen.

Geïnteresseerden kunnen op de site van Heijmans solliciteren naar de functie van woonambassadeur van de Heijmans ONE. De woonambassadeur test de eerste versie van mobiele woning met het team van Heijmans, zodat het concept kan worden verbeterd. Daarnaast wordt de ambassadeur het gezicht naar de buitenwereld. De twee prototypen zijn bedoeld om kennis op te doen op het gebied van wooncomfort en duurzame technieken.

Meer informatie:

Heijmans: proefbewoner gezocht
Gezocht: pionier die drie maanden gratis op Zeeburgereiland wil wonen (Parool, 13-10-2014)