Provast ontwikkelt 180 woningen op Zuidas

02.07.14
Fred. Roeskestraat. AI door Dam & Partners

Provast gaat 180 huur- en koopappartementen ontwikkelen aan de Fred. Roeskestraat op de Zuidas. Belegger Amvest Residential Core Fund neemt bij oplevering 110 appartementen over en gaat deze verhuren in het middensegment. NIBC Bank financiert de 70 koopappartementen. Op 1 juli tekenden Provast en de gemeente Amsterdam de overeenkomst voor de bouw.
Het totale plan van ruim 26.000 m² is verdeeld over drie in hoogte variërende bouwvolumes. Het omvat appartementen variërend van 60 tot 120 m² en een parkeergarage. Daarnaast komt er een centrale fietsenstalling en een binnentuin. De Fred. Roeskestraat ligt in het noordwesten van Zuidas, tussen de Amstelveenseweg en de Rechtbank, aan de zuidzijde ligt de A10. De straat wordt getransformeerd tot een gemengd gebied met wonen, kantoren, onderwijsfuncties en voorzieningen.
Het complex is ontworpen door Dam & Partners architecten. De bouw is in handen van Huib Bakker Bouw. Volgens planning start de bouw in april 2015 en worden de appartementen anderhalf jaar later opgeleverd.
In het komende nummer van NUL20 staat een artikel over Wonen op de Zuidas. Het woningaanbod in het duurste kantorengebied van Nederland is snel aan het toenemen.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS